Od hrane do provoda, Magaza je mesto za svakog! Posetite nas još danas i uživajte u sjajnom ambijentu sa pogledom na reku.

064 571 11 11 magazabelgrade@gmail.com
Karađorđeva 2-4, Beton Hala, Beograd
Search

Šta videti u Beogradu – Znamenitosti Beograda, restorani i šetališta

Turizam u našoj zemlji je poslednjih godina u usponu. Znamenitosti Srbije, a najviše njenog glavnog grada mame turiste iz inostranstva koji se kući vraćaju puni pozitivnih utisaka, sa željom da ponovo posete našu zemlju.

U slučaju da vam u posetu dolaze prijatelji ili robina iz inostranstva, ili ako ste i sami gost u Beogradu, trebalo bi da znate koja su mesta najzanimljivija turistima, i šta nikako ne bi smeli da propuste tokom posete našem gradu. U nastavku teksta saznajte koje su to znamenitosti Beograda koje morate videti i šta još treba obići.

Najpoznatije znamenitosti Beograda

“Šta posetiti u Beogradu” je prvo pitanje svake osobe koja ovde dolazi, a uvek se za sam početak preporučuju glavne turističke atrakcije. Kada je u pitanju Beograd znamenitosti koje on nudi ne možete obići za samo jedan dan, ali možete krenuti od najvažnijih.

Kalemegdan

Slika Kalemegdana nalazi se na najvećem broju razglednica iz Srbije i Beograda, i to s razlogom. Ovaj gradski park obuhvata i tvrđavu koja predstavlja utvrđenje iz perioda starog Beograda. Upravo ovde se nalazi spomenik “Pobednik” koji je delo vajara Ivana Meštrovića i koji je zapravo simbol Beograda.

Ovde možete uživati u pogledu na ušće Save u Dunav, i napraviti fantastične fotografije. U blizini se nalazi i beogradski zoološki vrt “Vrt dobre nade”, koji je takođe nezaobilazna stanica ukoliko planirate obilazak Beograda sa decom. Tu su i Vojni muzej, Planetarijum, Prirodnjački muzej, Dino park i ostala zanimljiva mesta.

Hram Svetog Save

Ovaj velelepni hram na Vračaru je jedan od najvećih hramova u našoj zemlji, ali i na čitavom Balkanu. Hram Svetog Save je podignut na mestu gde su spaljene njegove mošti davne 1594. godine i izgrađen je u vizantijskom stilu.

Još jedan od značajnih simbola Beograda, koji je obavezno stajalište svih turista u Beogradu, ali i značajnih ličnosti kao što su Vladimir Putin i Dimitrij Medvedev koji su takođe posetili ovo građevinu.

 

Beli dvor

Na Dedinju se nalazi čuveni Beli dvor koji predstavlja sastavni deo Kraljevskog dvora i nalazi se na imanju koje se prostire na 135 hektara. Dvor je sagrađen po želji kralja Aleksandra I, koji nije doživeo završetak rezidencije.

Danas se ovaj objekat koji je jedna od značajnijih znamenitosti Beograda nalazi pod upravom Republike Srbije, a njime se danas koriste princ Aleksandar II i njegova porodica. Dvor je uređen u stilu Luja IX. Turisti u Beogradu bi obavezno trebalo da posete ovo mesto.

Obilazak Beograda i najlepša šetališta

Razgledanje Beograda podrazumeva i obilazak njegovih najlepših šetališta. Nakon što obiđete znamenitosti u Beogradu, možete se opustiti šetnjom pored reke ili uživati u prirodi i zelenilu.

Savsko šetalište

Ovo moderno šetalište u neposredoj blizini Kalemegdanske tvrđave je idealno mesto za opuštanje tokom upoznavanja sa Beogradom. Oni aktivniji mogu voziti i rolere ili biciklu koje možete iznajmiti na samom šetalištu.

Za hedoniste, odličan izbor jesu najlepši kafići i restorani u Beogradu koji se nalaze u Beton Hali, kao što je naš restoran Magaza , gde se uz ukusnu hranu, dobro piće, pogled na reku i zrake sunca možete opustiti nakon obilaska znamenitosti.

Ukoliko posećujete Beograd ne bi smeli da propustite šetnju pored reke, a preko nekih lokalnih agencija možete uplatiti i razgledanje Beograda brodom, i videti Savsku promenadu iz perspektive reke.

Ada Ciganlija

Ada Ciganlija se nalazi u neposrednoj blizini ušća Save u Dunav i odlično je mesto za rashlađivanje tokom letnjih dana. Ovde se takođe održavaju i brojna kulturna dešavanja i sportska takmičenja. Na raspolaganju su vam tereni za odbojku, fudbal, košarku, golf, kao i biciklističke staze, pa je ovo pravo mesto za ljubitelje sporta.

Tašmajdanski park

Turistički obilazak Beograda obično počinje i završava se u centru grada, a sjajno mesto za predah jeste Tašmajdanski park koji predstavlja oazu za turiste, studente, porodice sa decom i sve usputne prolaznike.

Nakon odmora u ovom parku koji će vas oduševiti uređenošću i zelenilom, možete nastaviti razgledanje Beograda, jer se u neposrednoj blizini nalaze crkva Svetog Marka, Skupština grada Beograda i Knez Mihailova ulica, poznate atrakcije u Beogradu.

Specijaliteti Beograda

Kada je u pitanju gastronomija, možemo se pohvaliti time da turisti danima i mesecima pričaju o jelima koja su isprobali prilikom posete našem gradu. Skoro svako razgledanje Beograda se završi tako što se poseti neki beogradski restoran, a ukoliko je to restoran s pogledom na reku doživljaj je potpun.

Magaza nudi izbor jela koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U ponudi su moderni specijaliteti kao što su pačetina sa madera sosom, biftek sa njokama, ili hobotnica s mediteranskom garniturom, a za turiste najbolji izbor su svakako tradicionalni srpski specialiteti.

Odličan izbor za doručak jesu srpski i slatki uštipci, dok za ručak možete isprobati najbolje gurmanske uštipke, leskovačke kobasice, ćuretinu sa mlincima ili kobasice sa sirom. Za šta god da se odlučite sigurno ćete otići siti i zadovoljni.

 

Gde je jelo, tu je i piće, pa obavezno isprobajte jedno od brojnih vrsta piva koje imamo u ponudi, ili neku tradicionalnu srpsku rakiju.

Noćni život u Beogradu

Kada se postavi pitanje gde izaći Beograd nudi mnoštvo odgovora. Klubovi u Beton hali, kafane u centru grada i splavovi na beogradskim rekama su jedan od razloga dolaska stranaca u glavni grad Srbije.

Veliki izbor lokala sa muzikom po svačijem ukusu i uvek raspoloženi ljudi spremni za izlaske do jutra čine provod u Beogradu jednim od najboljih u Evropi, pa ukoliko se nađete u našem gradu naša preporuka je da ne propustite priliku za izlazak.

Kada je u pitanju Beograd turizam i želja stranaca da ga posete rastu iz godine u godinu, a naš grad svakako ima mnogo toga da im ponudi. Povedite svoje prijatelje u obilazak Beograda i upoznajte ih sa svim njegovim čarima.