Od hrane do provoda, Magaza je mesto za svakog! Posetite nas još danas i uživajte u sjajnom ambijentu sa pogledom na reku.

064 571 11 11 magazabelgrade@gmail.com
Karađorđeva 2-4, Beton Hala, Beograd
Search

Kako provesti novogodišnju noć u Beogradu

Jedan od veoma radosnih praznika u toku godine svakako je doček Nove godine. Kraju godine i početku nekog novog poglavlja svi se raduju, i najmlađi i nešto stariji. Decembar je mesec ljubavi i darivanja, te je ceo mesec u duhu slavlja i praznika.

Vreme praznika je vreme kada se svi okupljaju na porodičnim ručkovima, odlaze na nekoliko dana na put ili novogodišnji doček provode u beogradskim restoranima, klubovima, splavovima ili kafanama. Neretko se mladi odlučuju i za kućne žurke, a često uz dobro kuvano vino doček Nove godine u Beogradu provode na trgovima.

Ponude za doček Nove godine uglavnom se mogu naći na internetu i izbor je veliki. Mnogi već pre početka decembra znaju gde će ići i već su platili svoje mesto, jer je novogodišnja noć u Srbiji veliko slavlje koje cela nacija proslavlja u krugu porodice i prijatelja.

Poseta turista Beogradu se sve više povećava, jer su čuli da je Beograd noću postao sinonim za najbolje žurke na Balkanu. Doček Nove godine u Srbiji uz noćni provod i noćni i život može biti nezaboravno iskustvo za svakog ko je za takvu vrstu provoda, a turisti se uglavnom odlučuju za brojne klubove i kafane jer su čuli da je srpska rakija nezaobilazni deo noćnog provoda.

U daljem tekstu smo pripremili za vas nekoliko saveta kako provesti novogodišnju noć u Beogradu.

Nova godina u restoranu

Doček Nove godine restorani

Za doček Nove godine u beogradskim restoranima sve češće se odlučuju oni koji su za nešto svečaniji doček uz večeru i vino. Naime, ova vrsta proslave Nove godine je rezervisana za one koji nisu zainteresovani za muziku koju pušta DJ i velike gužve. Novogodišnja noć u Beogradu u restoranima je najelegantiji doček u Beogradu za koji se možete odlučiti. Pregršt restorana prestonice odavno su napravili program za doček Nove, te su mesta već uveliko popunjena.

Najlepši doček je uz reku, dobru muziku, piće i društvo, te bi restoran Magaza bio idealan izbor za one koji žele da u Novu godinu uđu sa dobrom energijom, u odličnoj atmosferi okruženi elegancijom. Kako se mesta za restorane vrlo brzo popunjavaju, neophodno je rezervisati svoje mesto na vreme, kako biste imali svoj novogodišnji plan.

U restoranima će sigurno biti živa muzika koja će biti zadužena za podizanje atmosfere uz najpoznatije boemske hitove. Restorane ne biraju samo stariji, već sve više i mlađi koji nisu zainteresovani za izlaske po klubovima i više su za neku svečaniju nit dočeka. Cene restorana variraju i to zavisi i od lokacije same i od ekskluzivnosti restorana, od menija za koji se odlučite, kao i od samog mesta stola za koji se odlučite.

Doček Nove godine na Trgu

Doček Nove godine u Beogradu na Trgu je idealno rešenje za one koji se ne plaše hladnoće. Prelep način da se novogodišnja noć provede uz poznate hitove poznatih srpskih muzičara, uz kuvano vino i kuvanu rakiju, kolektivno odbrojavanje i nezaobilazni vatromet.  Iako je svake godine 31. decembar u Beogradu poprilično hladan, pogotovu ako se radi o noći, beogradski Trg je uvek pun.

Građani u hladnim trenucima zaborave na vreme jer ih očaraju svetla grada, ukrasi i novogodišnja jelka, te se sa društvom i uz dobru muziku provedu idealno. Doček na Trgu je najjeftinija varijanta dočeka, pa je uglavnom izbor mladih i tinejdžera koji nemaju novca za klubove i nemaju dovoljno godina za alkohol. Ali nemojte da vas gužva odbije da ne posetite Trg za Novu godinu, jer upravo to što ste na otvorenom daje vam mogućnost da menjate svoju poziciju.

Ono što je turistima za vreme praznika veoma interesantno u Beogradu su ulice otvorenog srca, kao i Trg otvorenog srca. Omiljeno mesto za najmlađe svake godine izgleda sve lepše i predstavlja malu božićnu pijacu. U sklopu ulice otvorenog srca organizuje se dečiji program u okviru kog peva hor, igraju se predstave, a klovnovi i Deda Mrazovi podižu prazničnu atmosferu svojim performansima.

Doček Nove godine na trgu

Klubovi i kafane – doček Nove godine

Omiljeno mesto za mlade koji su željni dobrog provoda uz mnogo alkohola i litre piva koje je postalo najpopularnije alkoholno piće među mladima, uz najpoznatije pesme i izvođače, svakako predstavljaju klubovi i kafane. Ako se odlučite za ovakvu vrstu dočeka, važno je da nemate preterano velika očekivanja, jer na ova mesta izlaze mladi i često sama novogodišnja noć može prerasti u fijasko.

Kako je u pitanju Beograd noću Nova godina i dobar provod su termini koji idu jedan sa drugim, ali budite pažljivi. Obratite pažnju na cenu. Često cena za doček u klubovima i kafana podrazumeva samo ulaz i eventualno jedno piće dobrodošlice. Najbolje je ići na mesta koja ste već obišli, tako ćete znati koje su cene i da li je novogodišnji meni precenjen na tom mestu.

Takođe, pazite da li je cena ulaza veoma niska ili veoma visoka. Naime, ukoliko je cena nešto niža, može se desiti da klub ili kafana budu prepuni, pa da vam ceo ugođaj dočeka Nove bude uništen gužvom i nemogućnošću da se krećete normalno i veselite. Isto tako, ređe ali dešava se, da takva mesta budu prazna, što vam takođe može predstavljati ne tako ispunjen doček. A ako je reč o veoma visokoj ceni, često se dešava da ćete morati, čak i ukoliko skupite novac za kartu, potrošiti mesečnu platu kako biste obezbedili sebi piće tako ekskluzivne kafane ili kluba.

Doček Nove godine sa najbližima – kućna žurka

Kućna žurka polako postaje omiljena vrsta proslave Nove godine mladima kojima je dosta klubova i gužve. Naime, kada se radi o kućnoj žurki sve je na vama. I organizacija mesta, kupovina hrane i pića, sami birate i puštate muziku. Ovakve dočeka često upotpunjavaju brojne društvene igre, te ovakva vrsta dočeka uglavnom bude najzanimljiviji odabir za svakog.

Okruženi svojim prijateljima, ako se odlučite za kućnu žurku, u Novu godinu ćete ući opušteno i u dobrom provodu i raspoloženju. Najvažnije je da obezbedite hranu i piće, jer to nećete moći da nađete u novogodišnjoj noći. A nakon žurke, ostanite i pomozite domaćinu da sve očisti i raspremi, jer je sigurno da će biti posla.

Kako je najteže naći mesto za kućnu žurku, jer niko neće da preuzme tu odgovornost na sebe, za doček Nove godine ponude za iznajmljivanja stanova su brojne. Pa tako možete iznajmiti neki stan na samo jedno veče koji se nalazi u blizini Trga i na taj način proslaviti Novu godinu u toplom uz muziku sa Trga.

Izaberite pravi doček za vas, organizujte sve na vreme i uživajte u svakom danu praznika!