Od hrane do provoda, Magaza je mesto za svakog! Posetite nas još danas i uživajte u sjajnom ambijentu sa pogledom na reku.

064 571 11 11 magazabelgrade@gmail.com
Karađorđeva 2-4, Beton Hala, Beograd
Search
Kokteli u restoranu

Kako odabrati koktel po svom ukusu?

Kada ti život da limun, ti napravi margarita koktel! Život možda i dalje neće biti sjajan, ali će se perspektiva iskristalisati. Najbolji kokteli imaju moć da očaraju ukusom, bojom i izbalansiranom recepturom. Kako je prava umetnost napraviti savršen koktel, bitno je i poštovati stvaraoca. Samo iskusni, obučeni barmeni sa izoštrenim čulom ukusa vam mogu napraviti koktel po meri.

Da li su kokteli Beograd ili nešto treće začin koji će vam ulepšati veče, to je na vama. Na nama je da vam pomognemo u odabiru koktela koji će odgovarati baš vašim preferencijama. Ispijanje dobrih pića je vid hedonizma kom možete da se prepustite, ali samo dok znate kako da zaista uživate u njemu. U nastavku teksta saznajte koja je kombinacija ukusa idealna za vas.

Vocni kokteli

Kokteli sa rumom

Kokteli sa rumom su možda najpopularniji zbog specifičnosti ove vrste alkoholnog napitka. Vole ga podjednako i momci i devojke, žestoko je piće, ali ima laganu notu koja ne ide na uštrb ukusa. Rum je odličan element koktela jer se lako meša sa drugim ukusima, uglavnom slatkastim, ali to nije jedini slučaj.

Imajte na umu da postoji beli, crni, zlatni i začinjeni rum i da vrlo lako može da vam se dopadne samo jedna od ovih vrsta. Beli rum ima jasnu notu i nežan ukus, a naječešće se koristi kao glavni element za Cuba Libre, Piña Colada i Mojito koktel.

Zlatni rum je neophodno da odleži u drvenim bačvama oko pola godine nakon čega dobija karakterističnu zlatastu boju i slađi ukus. Međutim, postoji i tamni rum koji se čuva u bačvama i do sedam godina što ima uticaj na njegovu tamnu boju i prodoran ukus. Iz tog razloga se uglavnom pije čist, odnosno bez ikakvih dodataka ukusa. Začinjeni rum je idealan izbor za sve koji vole slađi ukus jer je ovo vrsta tamnog aromatizovanog ruma boje karamele. Može se piti zasebno, ali može i da bude deo bilo kog standardnog koktela čiji je sastojak rum. Neki od koktela koji su idealni za vas ukoliko ste ljubitelj ruma:

  • Culto a la vida – Slatkast koktel koji u sebi osim ruma sadrži limetu, braon šećer i sok od borovnice.
  • Mai Tai – popularan koktel koji može po vašoj želji biti manje ili više sladak. Sastoji se od bele i tamne vrste ruma, likera od pomorandže (Triple sec), likera od badema (Amaretto), sirupa od nara (Grenadine), soka od ananasa i sveže ceđenog limuna.
  • California sun – koktel koji pijete na sopstvenu odgovornost. Jakog ukusa i neobičnog spoja belog ruma, tekile, soka od pomorandže i ananasa i crvenog vina.

Kokteli sa votkom

Tradicionalno, votka je pravljena destilacijom žitarica ili krompira, iako danas postoje i moderni brendovi koje sadrže dodatke u vidu voća ili šećera. Ipak, kada su kokteli sa votkom u pitanju, uglavnom se koristi čista votka čija je zastupljenost alkohola oko 40 posto. Votka može biti pomešana gotovo sa svim sastojcima i jednako je popularna i kao glavni i kao sporedni element koktela.

Najpoznatiji je Cosmopolitan koktel koji je čuvena serija Seks i grad proslavila, a u sebi ne sadrži ništa više do soka od borovnice, limuna, likera od pomorandže i votke. Neki kokteli imaju svega par sastojaka, ali baš zbog savršenog balansa imaju moć da zalude svet. Ukusi koktela sa votkom variraju od sasvim slatkih do kiselih, a sama votka može biti i neosetna  posredstvom dodatnih ukusa. Kokteli sa votkom koje morate barem jednom probati su:

  • White Russian – Lagan i kremast. Kokel koji u sebi sadrži votku koja je zaslađena likerom od kafe i slatkom pavlakom.
  • Elektra – Ukusan i osvežavajuć. Koktel koji je idealan kao aperitiv, a u sebi sadrži votku, kiseli miks, sok od borovnica i kiselu vodu koja ga čini pitkim.
  • Martini melon – ukusan, ali i jak u isto vreme. Savršena receptura koja za sastojke ima votku, liker od dinje, sok od limuna i sok od ananasa.

koktel na šanku

Kokteli sa viskijem

Neki vole čist viski, neki sa ledom, neki vole da ga blago rablažene vodom. Bez obzira na vaše preferencije, kokteli sa viskijem su za ljubitelje ovog pića uvek dobra ideja. Viski je nekad sebično bio rezervisan samo za muškarce. Međutim danas ga jednako pije i nežniji pol, a razlike u ukusu definišu brend kome su naklonjeni.

Ovo piće ima bogatu istoriju i tradiciju ispijanja, a u današnje vreme, kada se ljudi vraćaju na proverene recepture viski ima povratak u velikom stilu. Godfather je jedno od pića koje nikada neće izaći iz mode, a koje se sastoji isključivo od škotskog viskija i likera od badema. Ova vatrena voda, kako nam je poznata iz kaubojskih filmova, je jedno od najkvalitetnijih žestokih pića nastalih fermentacijom žitarica. Danas postoji još popularnih vrsta koktela sa viskijem, a neki od njih su:

  • Lynchburg Lemonade – kiseo i osvežavajući koktel izuzetno popularan u Sjedinjenim Američkim Državama. U ovaj koktel ide burbon (obično Jack Daniel’s), liker od pomorandže, sok od limuna, šećerni sirup i Sprajt.
  • Whiskey sour – čuven i jednostavan. Koktel koji sa jednostavim dodatkom u vidu soka od limuna (ili kombinacije kiselih sokova) predstavlja jedan od najpoznatijih pića sveta.
  • Magazinjo – koktel koji ako ste ljubitelj viskija, morate probati u našem restoranu. Za sastojke ima čuveni viski brenda Jameson, malo limete, listove nane, sprajt i pivo. Potpuno neočekivana kombinacija koja će vas očarati na prvi gutljaj.

Kokteli mogu alkoholni i bezalkoholni, šareni, slatki, kiseli. Opcije su mnogobrojne i svako može da nađe nešto što njemu odgovara. Koktel majstori svakog dana unapređuju svoj poziv novim kombinacijama ukusa koji su podjednako privlačni muškarcima i ženama. Uz pravu preporuku i dobrog umetnika, možete osmisliti svoj miks kom ćete se iznova vraćati. Stručnjaci iza Magaza šanka će vam rado izaći u susret i maestralno napraviti piće po vašem ukusu. Najbolji kokteli Beograd, i šta vam još treba?